Zoeken in deze blog

zaterdag 1 februari 2014

Chocolat Fix

Een logisch deductiespel: "Chocolat Fun" van Thinkfun
Ziet er verrukkelijk uit! Het inleidend verhaal is ook erg leuk: "Wie let er op de snoepwinkel? De eigenaar van de snoepwinkel gaat met vakantie en geeft jou de leiding. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor het behandelen van de vele orders van chocoladeliefhebbers die allemaal verschillende assortimenten besteld hebben aan jou over. Maar de eigenaar liet alles behalve complete instructies achter....."

Doel: vul het spelbord met alle 9 bonbons in de juiste positie met gebruikmaking van de aanwijzingen op de breinbrekerkaart. De aanwijzing kan betrekking hebben op de kleur, de positie, de vorm of op een combinatie van deze.


Met dit spelletje oefenen kinderen het doorzetten en het zich concentreren.
Andere vaardigheden die geoefend worden: oplossingsstrategieen bedenken, tegen eigen grenzen aanlopen en leren opmerken wanneer je hulp moet vragen.

Er zijn 40 uitdagingen (ik ben nu bij 35, jammer jammer!)
De leeftijdsaanduiding is 8+, maar ik zou dit eerder aanbieden aan hoogbegaafde kinderen of kinderen met een voorsprong. De eerste 10 uitdagingen kunnen prima via 'trial and error' uitgevoerd worden. Hiervan leert een kind in ieder geval alvast hoe de aanwijzingen te interpreteren.


2 opmerkingen: